Werkproblemen

Werkproblemen en burn-out

‘Wist u dat 7% van de volwassenen in Nederland eens in zijn leven last krijgt van ‘burn-out?’ (Bron: VGCt).

‘Grootschalige epidemiologische onderzoeken bevestigen dit: 16% procent van de Nederlandse werknemers lijdt aan milde burn-out klachten en bij 4% zijn de klachten ernstig.’
(Bron: dr. Mieke Sonnenschein).

vcita_burn-out_02Psychische problemen die verband houden met het werk kunnen gemakkelijk ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld overbelasting, arbeidsconflicten of reorganisaties. Burn-out is een term voor het gevoel opgebrand te zijn, geen energie of motivatie meer vinden voor de bezigheden op het werk. Een burn-out kan ontstaan na een langdurige periode van stress op het werk.

Bepaalde beroepsgroepen zijn gevoelig voor burn-out zoals het onderwijs of de gezond- heidszorg. Beroepen waar je veelvuldig en intensief contact hebt met mensen.
vcita_burn-out_01
Een burn-out kan onder andere de volgende symptomen hebben: extreme vermoeidheid, onrust, paniekaanvallen, irritatie, emotionele uitputting, algeheel gevoel van malaise, hoofdpijn, slaapproblemen en een gevoel van afstand (distantie) naar het werk.

Diverse psychologen van vCita Psychologie zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met werkproblemen en burn-out.