Counselling

Wat is counselling?
Counselling is een praktische en laagdrempelige vorm van psychotherapie en gaat uit van de motivatie en zelfverantwoordelijkheid van de cliënt. Het voeren van gesprekken met mensen die hulp nodig hebben bij het zoeken naar de juiste weg. Door deze gesprekken wordt inzicht en ‘gereedschap’ geboden zodat iemand zelf een oplossing voor de probleemsituatie zal kunnen vinden. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst.

Balans in Beweging
Iedereen heeft wel eens momenten waarop hij of zij zich uit balans voelt. Tijdens de counselingsessies zullen wij kijken hoe jouw “balanssysteem” in elkaar zit en wat jij er zelf aan kunt doen om op een positieve manier invloed uit te oefenen op jouw innerlijke balans. Vergeet niet, balans is niet iets statisch, je kunt niet altijd in balans zijn. Als je weet hoe jouw ‘balans’ werkt, kun je het zelf weer bijsturen.

Hoe werkt het?
De afspraken worden gehouden in onze praktijk. Meestal zijn 6 – 8 sessies voldoende om te komen tot een goed resultaat. Bij meer complexe problemen zijn 12 – 20 sessies niet ongewoon. Een sessie neemt 45 min. in beslag en zal een keer in de week of een keer in de twee weken plaatsvinden, volgens afspraak.

vcita_counselling_01

Mogelijke probleemgebieden voor het bezoeken van een Counsellor:

* stress
* burnout
* relatieproblemen
* conflicten
* werk
* eetproblemen
* ziekte
* rouwverwerking
* depressiviteit
* zelfvertrouwen
* vergeetachtigheid